U današnje vrijeme sve više korisnika odabire izradu dinamičkih stranica, tj. stranica koje pružaju mogućnost jednostavnije nadopune i izmjene sadržaja, bilo od strane vlasnika stranice ili u mnogim slučajevima i samih posjetitelja ili korisnika.

Ovakve stranice još nazivamo i interaktivnim, a sastoje se od nekoliko nezaobilznih elemenata.

Content Management sustav (sustav za upravljanje sadržajem) nezaobilazni sastavni dio dinamičkih stranica, pa samim tim postaje i nezaobilazni dio ponude svake tvrtke koja se namjerava baviti web - dizajnom. Pored  komercijalnih CMS rješenja značajno mjesto današnje web produkcije zauzima i ogroman broj kvalitetnih "open source" aplikacija.

Za izradu dinamičkih stranica mi se isključivo oslanjamo na "open source" aplikacije koje znatno snižavaju troškove izrade, dok kvalitetom uopće ne zaostaju za komercijalnim rješenjima. Pored toga otvorenost izvornog koda u startu osigurava mogućnost prilagodbe specifičnim zahjevima naručitelja, te široku paletu mogućih nadogradnji po znatno nižim cijenama nego je to slučaj kod komercijalnih rješenja.
Do sada smo najčešće koristili Joomla CMS zbog stabilnosti sustava, jednostavne upotrebe, kvalitetne podrške i velike zajednice koja već godinama radi na poboljšanju cijelog sustava.

Drugo svojstvo koje mora imati određena stranica da bi je mogli nazvati dinamičkom je dvosmjerna aktivnost (interaktivnost). To znači da posjetitelji  ili korisnici svojim aktivnostima na neki način mogu sudjelovati u kreiranju dijela sadržaja. Postoje brojni načini kojima se može otvoriti dvosmjerna komunikacija (komentari, knjige gostiju, mogućnost dodavanja određenih podataka, linkova te drugi oblici aktivne komunikacije). No nesumnjivo  najpovoljnije rješenje za aktivnu komunikaciju s posjetiteljima ili korisnicima je Forum. Ukoliko je osnovni cilj stranice međusobna komunikacija određene interesne skupine, te stvaranje web zajednice, Forum postaje nezaobilazna komponenta na toj stranici (udruge, društva, sindikati, organizacije).

I kod Foruma osim komercijalnih postoje i brojna "open source" (besplatna) forumska rješenja. Mi najčešće koristimo PHPBB, XMB i SMF sustave iz istih razloga kao i za Joomla-u.

Stranicu kojoj je temeljni cilj prodaja roba i usluga također je nemoguće napraviti bez neke od Web-shop aplikacija. I u ovom segmentu "open source" zajednica u kvaliteti izrade ne zaostaje za komercijalnim rješenjima, a cijena realizacije je višestruko niža.
Naša ponuda se zasniva na instalaciji, prilagodbi i podešavanju dva "open source" sustava: VirtueMart i osCommerce.

U današnje vrijeme multimedija je sastavni dio svake ozbiljnije web ponude. Neovisno radi li se o galeriji slika ili prezentaciji audio i video materijala, sve je više internet stranica na kojima su te mogućnosti dostupne.

Slika govori više od tisuću riječi.